2020-03-06 14:47:07• hírek • Szatmár.ro

Idén is felvonulnak Szatmárnémetiben a huszárok március 15-én

március 15

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, idén is nagyszabású ünnepséget szervez az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójára alkalmából az RMDSZ Szatmárnémeti Szervezete március 15-én.

A szervezők által nyilvánossá tett program szerint március 15-én, vasárnap 14.45 órától az Ormos-háznál (Villanyóra) lesz a gyülekező, majd 15.00 órától az épület falán elhelyezett Petőfi Sándor-emléktábla megkoszorúzásával veszi kezdetét az ünnepi rendezvény.

Percekkel később, a 15. Mátyás huszárezred és a mezőfényi rézfúvós zenekar irányította menet elindul, előbb a Széchenyi-szoborig, majd annak megkoszorúzását követően az István-téri Petőfi-szoborhoz, ahol 15.30 órakor kezdetét veszi a koszorúzással egybekötött, hagyományos emlékműsor. Itt beszédeket, énekeket, szavalatokat hallgathat meg az egybegyűltek serege.

17.00 órától az Északi Színházban folytatódik az ünnepi program, ahol Nagy Mihály Zoltán történész előadását követően átadásra kerülnek a Szatmárnémeti RMDSZ 2020. évi Ezüst Tulipán-díjai, majd a város magyar tannyelvű középiskoláinak műsora zárja a rendezvényt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: